HDP'li Mithat Sancar: İkinci turda muhalefetin adayıyla konuşup gereğini yapacağız

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda partisinin alacağı tutumu açıkladı.

HDP'li Mithat Sancar: İkinci turda muhalefetin adayıyla konuşup gereğini yapacağız

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda partisinin Erdoğan’ın karşısında yer alacak adaya destek verebileceğini açıkladı.

DW Türkçe’ye konuşan Sancar, kendisine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “Oylarımız bıçak sırtında” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Böyle söylüyoruz çünkü oylarımızın çoğunun çalınacağını biliyoruz. Ve bu çalma işlemi ne yazık ki ülkenin doğusunda olacak büyük olasılıkla. Bu yüzden HDP’ye Batı’dan gelecek desteğin artması gerekiyor. Beklentimiz; AKP’nin iktidardan gitmesini isteyenlerin stratejik seçmen davranışını yinelemesi ve HDP oylarını barajın üstünde tutmasıdır. Cumhur ittifakının meclis çoğunluğunu kaybetmesi isteniyorsa yapılacak en mantıklı şeyin HDP’ye oy vermek olacağını söylüyoruz” dedi.

“GEREKENİ YAPACAĞIZ”

HDP’li Sancar, “Barajı geçmiş bir HDP, ikinci tura kalmış cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet adayıyla konuşacak ve Türkiye’nin demokrasiye kavuşması için gerekeni yapacaktır. Bu yüzden HDP’nin baraj altında kalacak olmasının AKP’ye ve Erdoğan’a iktidarı altın tepside sunulacağı anlamına geleceğini herkesin bilmeli” ifadelerini kullandı.