HDP'den 'Kürdistani ittifak' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, diğer Kürt partileriyle 'Kürdistani İttifak' için sürdürdükleri görüşmelere ilişkin konuştu.

HDP'den 'Kürdistani ittifak' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, 24 Haziran’daki seçimleri öncesi diğer Kürt partileriyle sürdürdükleri ittifak görüşmeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Barzani’ye yakın Rudaw’a röportaj veren Temelli, konuyla ilgili olarak görüşmelerin halen sürdüğünü belirtirken, “Çok olumlu yan yana gelmeler sağlandı. Bu anlamıyla işte esas HDP’nin gücü burada açığa çıktı. Tüm Kürdistani partiler gerçek anlamda, toplumsal anlamda, siyasi anlamda bir ittifak yarattı diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Temelli, sözkonusu ‘ittifak’la ilgili açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Kürdistani partilerin yan yana gelmesi hem “cumhur ittifakına” hem de diğer ittifaka en güçlü yanıttı. Batı’da emek, demokrasi güçleri yan yana geldiler. HDP “yalnız değilsiniz” demişti Türkiye halklarına. Onlar da birlikte bu onurlu yalnızlığı dile getirerek, mücadeleyi büyüttüler. En anlamlı ittifak budur! Kürdistan’da Kürdistani partilerin yan yana gelmesi, Batı’da emek ve demokrasi güçlerinin yan yana gelmesi bu baraj zihniyetine verilmiş en güçlü yanıt oldu.”

http://gazetemanifesto.com/2018/05/17/kurt-ittifakindan-sonuc-cikmadi/