HDP'den İzmir için 'ortak aday' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İzmir'de ortak aday çıkarmak istediklerini açıkladı.

HDP'den İzmir için 'ortak aday' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İzmir’de ortak aday çıkarmak istediklerini açıkladı.

Tepekule Kongre Merkezi’nde partisinin olağanüstü İzmir il kongresinde konuşan Pervin Buldan ”Ortak bir adayla, güç birliğiyle, İzmir’de halkımızın istediği ve benimsediği ortak bir adayla seçim yarışına hep birlikte gireceğiz.” sözlerine yer verdi.

31 Mart seçimlerinde HDP’nin iradesinin her yere yansıyacağını belirten Buldan, İzmir’de herkesin benimsediği bir aday çıkarmanın yol ve yöntemlerini aradıklarını ifade etti.

Buldan,”Bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz fakat bunu demokratik ilkelerimizden asla vazgeçmeden ve demokratik ilkelerimizi hayata geçirerek, herkesin istediği, herkesin benimsediği ve herkesin ortak adayımdır dediği insanı mutlaka birlikte desteklemenin ve bu güç birliğini birlikte oluşturmanın yol ve yöntemlerini hep birlikte arayacağız ve bulacağız.” dedi.

İzmir’de ortak adayla seçime gireceklerini Buldan, “Ortak bir adayla, güç birliğiyle, İzmir’de halkımızın istediği ve benimsediği ortak bir adayla seçim yarışına hep birlikte gireceğiz.” sözleriyle açıkladı.