HDP’den Erdoğan’a: Tehditler kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek” sözlerinin ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli açıklama yaptı

HDP’den Erdoğan’a: Tehditler kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek” sözlerinin ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Erdoğan’ın bu ifadeleri ve tehditleri siyaseten ve hukuken kabul edilemez yaklaşımlardır. HDP’nin 6 milyona yakın seçmenini ve aileleri ile birlikte 20 milyona yakın yurttaşımızı açıkça tehdit eden bu ifadelerin demokratik siyaset kültürü ile alakası yoktur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, “HDP, parlamentoya 67 milletvekili ile girerek AKP-MHP Koalisyonu’nun Anayasa’yı istediği gibi değiştirme hevesini kursağında bırakmıştır. Seçim sonuçları da göstermiştir ki, HDP yerel seçimlerde de hem birçok büyükşehirde hem de il ve ilçelerde yerel yönetimleri kazanabilecek veya iktidarın kaybetmesini sağlayacak bir potansiyele sahiptir. Bunu engellemek için hamle yapan Erdoğan, siyasi iklimi açıkça zehirlemektedir” denildi.