HDP'den Erdoğan'a 'darbe' uyarısı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Suriye'nin Afrin kentine yönelik askeri operasyon konusunda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyenlerin, aslında Erdoğan'a darbe hazırlığında olduğunu öne sürdü.

HDP'den Erdoğan'a 'darbe' uyarısı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Suriye’nin Afrin kentine yönelik askeri operasyon konusunda “Eğer bugün birileri ‘Yürü, biz arkandayız, gereğini yapacağız’ diyorsa, Erdoğan bilmeli ki bu aslında kendisine yönelik bir darbe hazırlığıdır” dedi.

Ayhan Bilgen, Afrin’e yönelik operasyonda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyenlerin, aslında Erdoğan’a karşı darbe’ hazırlığında olduğu anlamına geldiğini öne sürdü.

Bilge’nin açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

“Eğer burada bugün birileri Erdoğan’a ‘Yürü, biz arkandayız, gereğini yapacağız’ diyorsa, Erdoğan bilmeli ki bu aslında kendisine yönelik gerçekten bir darbe hazırlığıdır. Çünkü oradaki bir savaş başarılı da olsa, Erdoğan açısından içeride büyük bir kırılma doğuracaktır. Kobanê eylemlerinden çok daha büyük tepkileri beraberinde getirecektir. Başarısız olursa da zaten bunun faturası bu kadar ısrar dolayısıyla Erdoğan’a kesilecek ve Erdoğan rejiminin bu başarısızlığının faturasını mutlaka Erdoğan’a ödettirmeye çalışacaktır. Dolayısıyla Türkiye’de eğer hala bir akıl kalmışsa bir öngörü, bir basiret kalmışsa, bir strateji geliştirme kapasitesi kalmışsa yapılması gereken şey, Suriye’de bir an önce barışın tesis edilmesine yardımcı olmaktır.”

http://gazetemanifesto.com/2018/01/17/akp-afrin-icin-hava-sahasinin-acilmasini-bekliyor/