HDP'den anne ve bebeğinin öldüğü saldırı sonrası açıklama

Hakkari'de düzenlenen saldırı sonucu bir kadın ve bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin HDP'den taziye ve kınama mesajı geldi.

HDP'den anne ve bebeğinin öldüğü saldırı sonrası açıklama

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. PKK üyelerince düzenlendiği belirtilen saldırıda, Nurcan Karakaya yaşamını yitirdi, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı. Mustafa Karakaya hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HDP den saldırı üzerine, eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli imzalı bir açıklama yayınladı.

“Üzüntümüz büyük” başlığı taşıyan açıklama şöyle:

“Dün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yola döşenmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda yaşamını yitiren anneye ve bebeğine rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir. Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluş üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır.”