HDP'den 'Akil İnsanlar' buluşması için açıklama

HDP’den Oslo’da yapılan 'Akil İnsanlar' toplantısına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada "HDP bu tür adımların yerel seçimler öncesinde atılmasını çok anlamlı bulmamaktadır." denildi.

HDP'den 'Akil İnsanlar' buluşması için açıklama

AKP’nin “çözüm süreci” döneminde oluşturduğu “Akil İnsanlar” heyetinden bazı isimler Oslo’da tekrar bir araya gelmesine ilişkin HDP’den açıklama geldi.

Konuyla ilgili değerlendirmesi sorulan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, toplantıyı kendilerinin de basından öğrendiğini söylerken “Bize öncesinde böyle bir bilgi gelmediği gibi, oraya katılan herhangi bir kişiyle HDP’nin görüşmesi de olmamıştır. ” dedi.

“Her seçim öncesinde aslında Kürt halkına karşı, Kürt halkının değerlerine, tarihine ve siyasi temsilcilerine karşı çok ağır saldırıları sürdürenler, nedense seçimler öncesinde birdenbire Kürt halkına çiçek atmaya başlamaktadır. Bu kez de yapılanın buna hizmet etmemesi gerektiğini söylüyoruz.” diyen Oluç, “Elbette buluşmalar önemlidir, ama HDP bu işin içinde yoktur. HDP bu tür adımların yerel seçimler öncesinde atılmasını çok anlamlı bulmamaktadır. İktidar samimiyse, işte AİHM kararı ortada, iktidarın niyeti varsa mahkemeye baskıyı sona erdirir, mahkeme yarın karar verir, serbest bırakır Demirtaş’ı. ‘Bu işi bitireceğimiz, hamlelerimiz var’ diyen, Demirtaş’ı cezaevinde tutmak konusunda hamleleri olduğunu söyleyen Erdoğan’ın Kürt sorununun demokratik ve siyasi çözümü konusunda samimi bir tavır takınmasını beklemiyoruz. Bu konudaki çabaların da gerçekçi çabalar olmadığının farkındayız.” ifadelerini kullandı.