HDP yöneticisi 'suç işleme olasılığı' gerekçesiyle tutuklandı

HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın, savcının isnat ettiği suçları 'işleme olasılığı bulunduğu' gerekçesiyle tutuklandı.

HDP yöneticisi 'suç işleme olasılığı' gerekçesiyle tutuklandı

HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın, savcının isnat ettiği suçları ‘işleme olasılığı bulunduğu’ gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul’da yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Tuna Aydın, 10 Kasım’da çıkarıldığı mahkemece ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanıp, cezaevine konuldu. Tuna Aydın’ın tutuklanmasına dair sunulan gerekçelerden biri R.T. adlı bir kişinin hakkında ileri sürdüğü iddialar.

Buna göre, R.K.’nin 25 Mayıs tarihinde IKBY’nin Süleymaniye kentinde düzenlenen Ortadoğu Gençlik Konferansı’na katılması suç kapsamına sokularak, ifadesi alındı. R.K. ifadesinde kendisini konferansa Tuna Aydın’ın gönderdiğini ileri sürdü. Bunu üzerine Tuna hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 9 Kasım’da gözaltına alınıp, ‘Örgüte üye olmak’ ve ‘Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma’ iddiasıyla ifadesi alınan Aydın, tutuklama talebiyle İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği ise, kendisine isnat edilen suçları işleme olasılığı üzerinden Tuna’yı tutuklandı.

Bu durum karar metninde “Atılı suçun niteliği, şüpheli hakkında Diyarbakır ve İzmir illerinde PKK-KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H ve öğrenci yapılanması DÖDEF içerisinde sorumlu düzeyde örgütlenme ve faaliyette bulunmuş olabileceği, 2015 yılında örgütün kırsal alanında silahlı ve ideolojik eğitim almak için katılmış olabileceği, çeşitli örgüt mensuplarıyla irtibatlı olabileceği, terör örgütünün kırsal alanından gelen talimatların örgütün gençlik yapılanmalarına aktarılması ve inisiyatif sahibi olabileceği….” şeklindeki ifadelerle yer verildi.