HDP: İyi Parti ve MHP arasındaki tartışmaya bizi karıştırmayın

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, ‘İyi Parti’ ve MHP arasındaki tartışmaya partilerinin karıştırılmamasını istedi.

HDP: İyi Parti ve MHP arasındaki tartışmaya bizi karıştırmayın

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, ‘İyi Parti’ ve MHP arasındaki tartışmaya partilerinin karıştırılmamasını istedi.

Oluç iki partiye çağrıda bulunarak, “İyi Parti ve MHP kendi aralarındaki atışmaya ve kavgaya bizi alet etmekten vazgeçsin” dedi.

Oluç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerine hakkında basın toplantısı düzenledi.

Dersim’de donarak hayatını kaybeden 2 askerin ailesine başsağlığı dileyen Oluç, “Değinmek istediğim ilk konu, donarak hayatını kaybeden askerlere ilişkindir. Önce onlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

“Yanıt alamadık”

Meclis’e verilen önergelerle ilgili HDP’nin tutumuna dair doğru olmayan açıklamalar yapıldığını belirten Oluç, şunları söyledi:

“Bu konunun araştırılmasına yönelik önergeye yaptığımız konuşma ve verdiğimiz oylar ile destek verdik. Bu konunun araştırılmasını istedik. Çok açık ve nettir bu durum. Bu önergeyi desteklerken, donarak hayatını kaybeden askerlere de, son dönemlerde çeşitli yerlerde intihar ettiği belirtilen askerlere de değindik. Bu konunun da araştırılması için çeşitli soru önergeleri verdik, ama henüz bir yanıt alamadık. Donarak hayatını kaybeden askerlerin durumunu da şüpheli asker ölümleri olarak değerlendiriyoruz. Bu konuların mutlaka tartışılması gerektiğini söylüyoruz. İyi Parti’nin bu konuda verdiği önergeyi bu nedenlerle destekledik.”

‘İyi Parti’ ve MHP arasında tartışmaya HDP’nin de karıştırıldığını ifade eden Saruhan Oluç, “Bizim demokratik siyaset konusundaki kararlı duruşumuzu bu tartışmalarla yıpratmaya çalışmayın. Meclis’te, hangi partiden gelirse gelsin doğru önerileri destekleme kararlılığımız açıktır. İyi Parti ve MHP kendi aralarındaki atışmaya ve kavgaya bizi alet etmekten vazgeçsin” diye konuştu.