HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Süleyman Soylu beni arayıp 'Size artık yaşama hakkı yok' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini arayıp tehdit ettiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Süleyman Soylu beni arayıp 'Size artık yaşama hakkı yok' dedi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir telefon aldığını ve kendisine “Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin”  dediğini söyledi.

Basın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“TASFİYEYE RAĞMEN BARAJI AŞTIK”

Bütün baskılara rağmen fedakarca çalışan başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarınadır. 24 Haziran seçimleri demokratik meşruiyet olmayan bir ortamda yapılmıştır. HDP tasfiye edilmesi için devletin bütün imkanları kullanılmıştır. Tüm bunlara rağmen HDP barajı aşmıştır.

Sevgili Selahattin Demirtaş kendisine karşı yürütülen kara propagandaya karşı 3.sıraya yerleşmiştir. Bir eşik aşılmıştır. Demirtaş, kendisine karşı yürütülmüş kara propagandaya rağmen 3.sıraya yerleşmiştir. 4.5 milyon oy almış sayın Demirtaş derhal serbest bırakılmalıdır.

“120 bin oy kaybımız olmuştur”

Kasım 2015 ile karşılaştırdığımızda toplamda 725 bin oy artışımız söz konusudur. İstanbul ve İzmir’de 7 Haziran seviyesinin üzerine çıkılmıştır. Kürt illerinde istenen düzeye erişilememiş, 120 bin civarında kaybımız olmuştur. Zorunlu göç, müşahitlerin engellenmesi, il-ilçe yönetimlerimizin tutuklanmasından, devletin bütün kollarıyla seçime müdahale etmesinden kaynaklanmıştır. Daha başarılı bir seçim elde edemememizi kendi eksiğimiz olarak görüyoruz. Yanlışlarımızı ve eksiklerimizi halkımızın eleştirileri doğrultusunda düzeltmeye kararlıyız. Demokratik toplumsal muhalefet kendisine güvenmeli, karamsarlığa kapılmadan ve geri çekilmeden içindeki sinerjiyi açığa çıkarmalıdır.

“Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok”

Evet İçişleri Bakanı’ndan bir telefon aldım. Beni arayarak Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde kendilerinin müşahiti olduğu bir insanının infaz edildiği ve bu infazdan bizi sorumlu tuttuğu bir telefon aldım. Yapılan infazla partimizin birebir ilişkisi olduğunu ima etmiştir. Tıpkı Suruç’ta olduğu gibi yapanlar cezalandırılmıyor. Yapmayanlar sorumlu gösteriliyor. Bu olay derhal açığa çıkarılmalıdır. Kimler tarafından yapılmışsa bu insanlar cezalandırılmalıdır. HDP olarak bu olayları asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Soylu “Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin” gibi saçma sapan asla kabul etmediğimiz bir konuşmayla karşı karşıya kaldım. AKP hükümeti böyle bir öfkeyle mi yönetecek. Bu ülkenin 3. büyük partisi olan bir partiyi bu tür suçlamalarla insanların gözünde karartmalarına asla izin vermeyeceğiz.

“Sayın Soylu da haddini bilecek”

Yaşanan olayın çok büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir partinin eş başkanına böyle bir telefon açılmasını kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek sayın Soylu da haddini bilecek. Biz büyük bedeller ödeyen bir partiyiz. Suruç’ta yaşananlar ortada. Suruç’ta insanlar boğazı kesilerek öldürüldü. Bizim 6.sıra milletvekili adayımız tutuklandı. Alakası olmayan insanlar tutuklandı. Çok talihsiz bir konuşma yaptığımızı belirtmek isterim. Bu telefonu bu şekilde yorumluyorum ve kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum.