HDP Eş Başkanı Temelli: Erdoğan sanırsınız Moskova Marksizm Akademisi'ni bitirmiş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Dersim Mitingine katıldı

HDP Eş Başkanı Temelli: Erdoğan sanırsınız Moskova Marksizm Akademisi'ni bitirmiş

HDP Eşbaşkanı Temelli, Erdoğan’ın dün akşam AHaber ATV ortak yayınında söylediği “SSCB’nin altyapı yatırımları, gerçekten çok muhteşemdir. Oralarda 4 gidiş, 4 geliş yollar görürsünüz. Havalimanları öyle” sözlerini eleştirerek “Sosyalist sistemde nasıl ekonomi olur onu anlatıyor. Sanırsınız ki Moskova Marksizm Akademisi’ni bitirmiş.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Dersim Mitingine katıldı. Mitingde konuşma yapan Temelli konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir sağlık sorunundan bahsettim, doktorları göreve çağırdım. Siyaset bir yana ilginç şeyler duyuyorsunuz. Diyor ki “SSCB’nin alt yapısı mükemmel”. SSCB deyince bütün solcular birbirine bakıyor. Sistemi anlatıyor solculara. Sosyalist sistemde nasıl ekonomi olur onu anlatıyor. Sanırsınız ki Moskova Marksizm Akademisini bitirmiş. Sen kime ne anlatıyorsun. Sen Putin’i sosyalist mi sanıyorsun? O da senin gibi otokrat. Sen bize Putin’le yaptığın pazarlıkları anlat, nükleer santrallerden bahset. Ülkenin kaybını anlat. Artık dikiş tutmuyor, devre yanmış böyle bir akla bu ülke teslim edilemez.”