HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay'a gözaltı kararı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı verildi.

HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay'a gözaltı kararı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde HDP ve HDK bileşenlerine yönelik yapılan gözaltı operasyonlarında HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay’ın da gözaltı listesinde olduğu öğrenildi.

11 Şubat’ta gerçekleştirilecek HDP Kongresi öncesi çok sayıda partili ve HDK yöneticisi gözaltına alınmıştı.

KEMALBAY’DAN AÇIKLAMA

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay,  gözaltıları kınayan bir yazılı açıklama yaptı. Kemalbay, “İktidarın 11 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz 3. Olağan Büyük Kongremize yönelik engelleme çalışmaları devam ediyor. Hemen her gün ülkenin dört bir yanında parti yöneticilerimize ve üyelerimize yönelik gözaltı operasyonları düzenleniyor.Bu sabah yapılan hukuksuz operasyonda partimizin bileşeni olan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Devrimci Parti, Sosyalist Dayanışma Platformu, Demokratik Bölgeler Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi eşbaşkan ve eşsözcüleri gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuz gözaltıları kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kemalbay, “Türkiye ve dünya kamuoyu, kongremizin nasıl engellenmeye ve sağlıksız bir biçimde yapılmaya zorlandığını an be an izliyor. Şu çok açık ki, yöneticilerimiz, üyelerimiz, bileşen partilerimiz, ittifaklarımız, kurum ve kuruluşlarımız Türkiye’nin demokrasi ve barış güçleri, demokratik siyasetin önemli bir parçası ve dinamiği olan HDP’yi sahipsiz bırakmayacaktır. 11 Şubat Pazar günü umutla, kararlılıkla ve cesaretle bir araya geleceğiz; halaylarımız, horonlarımız ve zılgıtlarımızla kongremizi yapacağız. Demokratik siyaset konusundaki kararlı tutumumuzu hep birlikte sürdüreceğiz.” dedi.