HDP Eş Başkanı Buldan: Tüm güç birliklerine hazırız

HDP Eş Başkanı Buldan, yerel seçimlerdeki ittifak konusuyla ilgili "AKP’nin elindeki belediyeleri almak için tüm güç birliklerine hazırız” dedi.

HDP Eş Başkanı Buldan: Tüm güç birliklerine hazırız

HDP Eş Başkanı Buldan, yerel seçimlerdeki ittifak konusuyla ilgili “AKP’nin elindeki belediyeleri almak için tüm güç birliklerine hazırız” dedi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını cevaplayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, belediyelerin çoğuna kayyum atanan Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, Kürt partileriyle “güç birliği” yapmak için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Buldan, Batı illeriyle ilgili “AKP’nin elindeki belediyeleri almak için tüm güç birliklerine hazırız” dedi. Buldan, yerel seçimlerdeki ittifak konusuyla ilgili de, “AKP-MHP dışında hemen hemen bütün partilerle görüşmeler il başkanları düzeyinde oluyor” dedi.

Buldan, “Yerel seçimlerle ilgili olarak özellikle birinci parti olduğunuz ve şu anda kayyuma devredilen bölgelerde nasıl bir strateji izleyeceksiniz?” sorusuna “Kürt partilerle güç birliği görüşmelerimizin olumlu bir noktada ilerlediğini söyleyebilirim. Görüştüğümüz partilerin çoğu şu anda hemfikir. Kayyumlara karşı bir güç birliğine ihtiyaç var.” cevabını verdi.

“Batı’da, oy oranınızın daha düşük olduğu bölgelerde yerel yönetimlere başka partilerle ortak aday çıkarmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise Buldan şu cevabı verdi:

“Tartışıyoruz hala. Batı’da özellikle tabanın istediği doğrultuda ortak adaylar çıkarmayı önemsiyoruz.

Bu konuda AKP-MHP dışında hemen hemen bütün partilerle görüşmeler il başkanları düzeyinde oluyor. Onlardan gelenler oluyor, bizden ziyaretler gerçekleşiyor. Şimdilik bu aşamada. Henüz ittifak kuruldu diyeceğimiz bir yer yok. Bunun içinde erken. İstişareler, ziyaretler diyaloglar devam ediyor.

İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi yerlerde güç birliğine ihtiyaç var. Bunu biraz kurulan komisyonlar, bazı diyaloglar çerçevesinde netleştirmeye çalışıyoruz. Ortak aday mı çıkar, biri birini mi destekler tam olarak kesin kararımız yok. Ama bütün bunları masaya yatırıp tartışıyoruz. En iyi formülü bulmaya çalışıyoruz. AKP’nin elindeki belediyeleri almak için tüm güç birliklerine de hazırız.”