HDP: Afrin, Esad rejimine mi devredilecek?

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Afrin kent merkezinin TSK ve ÖSO kontrolüne geçmesine ilişkin konuştu.

HDP: Afrin, Esad rejimine mi devredilecek?

Afrin kent merkezinin TSK ve ÖSO kontrolüne geçmesine ilişkin konuşan HDP Sözcüsü, “Orayı kim yönetecek?” diye sordu.

Meşru Suriye yönetimini “Esad rejimi” diye niteleyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Bayrağı olduğuna göre demek ki ÖSO yönetecek. Ya da AKP Komisyon Başkanı’nın da söylediğine göre Esad rejimine mi devredilecek? Esad rejimine devredilecekse o zaman bu politikanın bütün özeti ‘Kürtler kendi kendilerini yönetmesin’den ibarettir” diye konuştu.

Ayhan Bilgen, “Dünden beri televizyonlarda ÖSO bayrağından söz ediliyor. Sormak istiyorum; bırakın diğer flamaları, Irak Anayasası’na göre resmi Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi’nin bayrağı bile paçavra diye anılırken, ÖSO bayrağı ne anlama geliyor? ÖSO’nun devleti mi var ki onunki bayrak oluyor? Kürtlere ait olan her şey paçavra muamelesi görüyor” dedi.

Demirci Kawa’nın yıkılmasına ilişkin de konuşan Ayhan Bilgen şunları söyledi:

Bu bir Kürt tahammülsüzlüğü değilse Demirci Kawa’dan ne istiyorsunuz? Demirci Kawa neyi sembol ediyor? Eğer Demirci Kawa’yı PYD temsilcisi sanıyorsanız söyleyecek bir şey yok. Bir tarihi değeri balyozlarla yıkabilirsiniz ama Ortadoğu’da Kürtler tüm halklar gibi kendi değerlerine sahip çıkarak yaşama mücadelesini sürdürecek

Demirci Kawa kimdir?

http://gazetemanifesto.com/2018/03/18/osonun-afrinde-heykelini-yiktigi-demirci-kawa-kimdir/