Hazine ve Maliye Bakanı olan damat Albayrak: Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız

Yeni sistemin  ilk Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Berat Albayrak, enflasyonun tek haneye indirilmesi için yoğun mesai harcayacaklarını söylerken "Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı olan damat Albayrak: Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız

Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı görevine getirilen Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, görevi eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan devraldı.

Albayrak, görev devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Burada Naci Bey gibi bir bakandan devralmak bizim için ayrı onur ve gurur meselesi. Burada bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ağır, büyük bir sorumluluk. Biz 16 senedir çok büyük devrimler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bakan Albayrak, “Bütçe ve mali disiplin hususundaki duruşu bundan sonra aynı şekilde değil, daha da iyi bir şekilde devam etmesi için çok dinamik ve aktif bir şekilde gece gündüz demeden çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘DAHA ÇOK PİYASA EKONOMİSİ’, ‘KÜRESEL SİSTEME DAHA ENTEGRE İLİŞKİ’…

Albayrak daha sonra eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Hazine’yi teslim aldı. Albayrak düzenlenen törende, “Para politikasında Türkiye daha güçlü bir döneme girecek. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için çok yoğun mesai harcayacağız. Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız” diye konuştu.

Albayrak, “İstikrarlı büyüme için Türkiye’nin ihtiyacı olan yapısal değişim için çok daha hızlı adımlar atacağız. Piyasa ekonomisi kuralları içinde küresel sistemle daha entegre bir ilişki içine gireceğimiz süreci yaşayacağız. Ayakları daha yere basan bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak” dedi.