Hayvan katliamı: Zehirleyerek öldürdüler

Zehirli tavuk etleriyle sokak hayvanlarını öldürdüler.

Hayvan katliamı: Zehirleyerek öldürdüler

Balıkesir’in Edremit ilçesinde sokaklara bırakılan zehirli tavuk, çok sayıda hayvanın ölmesine sebep oldu. Zehirlenen hayvanlardan 6 köpek ve 1 karga öldü.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı İkizçay ve Altınkum mahallesinde sokaklara bırakılan zehirli tavuk etini yiyen hayvanlar büyük zarar gördü. 6 köpek ölürken, 4 köpeği ise Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi kurtardı. Hayvanları kimin zehirlediği henüz bulunamadı.

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Gamze Demirel, bunun canilik olduğunu ifade ederek, “Sokak hayvanlarının zehirlendiği tavuk etlerini aldım. Bu zehirli etleri, Pazartesi günü Edremit Tarım İlçe Müdürlüğü’ne götüreceğim. Mahallemizde zehirlenmiş 4 köpek ve 1 karga ölüsü gördüm. Bu bir vicdansızlık. Konuyla ilgili olarak BİMER’e de şikayetçi olacağım. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyorum” dedi.

3 ay için değil, ömür boyu bakın

Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Berna Köroğlu ise uyarılarda bulunarak, “Ne yazık ki kendilerini hayvan sever olarak adlandıran bazı kişiler, yaz sezonu bakmak için getirdikleri ya da aldıkları köpekleri, yaz sezonu bittiğinde sokağa salıyor. Hem hayvanlar için zor bir yaşam başlıyor, hem de popülasyon artıyor. Günlük zevkler veya 3 aylık tatil için hayvan edinmeyin. Bir ömür onları sevip, besleyin. Hayvanları sevenler kadar, onlara tahammül edemeyenler de var. Zaman zaman zehirleme olayları oluyor, yaralama hatta taş ve silahla öldürme olayları görülüyor. Bizlerde bu durumdan rahatsızız. Kişi ya da kişilerin yakalanması için elimizdeki bilgileri paylaştık” diye konuştu.