Haydut ABD’den Suriye açıklaması

Pentagon'dan Suriye açıklaması geldi

Haydut ABD’den Suriye açıklaması

Sabahın ilk saatlerinde ABD’nin Suriye’ye dönük gerçekleştirdiği emperyalist saldırı sonrasında ABD Savunma Bakanı ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Gerçekleşen basın toplantısında, Suriye’ye dönük saldırının gerekçesi olarak “Esad’ın kimyasal silah kullanımını caydırmak” olduğu iddia edilirken, saldırının Fransa ve İngiltere ile ortak bir şekilde gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

“Suriye rejiminin masumlara kimyasal maddeler ile müdahale ettiğine eminiz ve elimizde deliller var” ifadeleri kullanılmasına rağmen söz konusu kimyasal maddeler ile ilgili hiçbir kanıt sunmazken, bu saldırının “ilk saldırı dalgası” olduğu ifade edildi. Kanıtlarla ilişkili olarak aynı zamanda, “Bildiğiniz gibi Suriye’den kanıt ortaya çıkarmak çok zor biliyorsunuz. ABD Başkanının ulusal çıkarlarımızı korumak adına her türlü yetkisi var, bunu kullandık. Bu hedefleri seçme nedenimiz birinci derecede sivillerin zarar görmesini engellemek amacı taşıyor. Bölgede ve çevreye zararı en aza indirmek amacı seçildi. Elimizdeki kanıtlar daha önce yoktu dün bu kanıtlar elimize geçti. Çok yakından değerlendirdik ve çevreye herhangi bir zararı engellemek için tedbirler aldık.” İfadeleri kullanıldı.

Suriye’ye gerçekleşen operasyona ilişkin yer ve zaman açısından olmasa da Rusya’nın da bilgilendirildiği belirtildi.