Hava Kuvvetleri'ndeki subaylara 'sadakat mülakatı'

MİT, 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'nin mahrem yapılanmasına ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ne yerleştireceği pilotları 'sadakat mülakatı'na aldığı belirlendi.

Hava Kuvvetleri'ndeki subaylara 'sadakat mülakatı'

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’nin mahrem yapılanmasına ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, ‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ne yerleştireceği pilotları ‘sadakat mülakatı’na aldığı belirlendi.

Mahrem yapı davasının ek klasörlerine giren bilgi notunda, ‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ne yerleştireceği kişileri, örgüte bağlılıkları en üst seviyede olan adaylar arasından yaptığı mülakatla belirlediği kaydedildi.

‘FETÖ’ imamlarının Türkiye genelinde Samsun, Ankara, Konya, Adana gibi illere seyahatler düzenleyerek bölge sorumlularının tespit ettiği Hava Kuvvetleri’nde subay olarak görevlendirilmesi düşünülen ‘FETÖ’cü üniversite mezunu adayları mülakata aldıkları dile getirilen bilgi notunda, bu mülakatların Hava Kuvvetleri’nde sözleşmeli subay alım ve eğitim dönemleri kapsamında her yıl gerçekleştirildiği ifade edildi.

Gazete Habertürk’ten Fevzi Çakır‘ın haberine göre; sınavı kazanmaları durumunda adaylara ‘patates hat numaraları’ verildiği ve örgüt imamlarını ankesörlü telefondan bu hatlar üzerinden arayıp irtibata geçtikleri vurgulandı.

İmamlarla irtibatlı olan subayların, belirli aralıklarla örgüt evlerinde toplantılara gittikleri ve gün boyu örgütsel faaliyette bulundukları kaydedilen bilgi notunda, bu kişilerden ‘FETÖ’ye karşı olan askerler hakkında biyografik detay bilgilerinin toplandığı ve daha sonra da üst sorumluya aktarıldığı anlatıldı.