Hatay'da "özel güvenlik bölgesi" ilanı

Afrin operasyonunun sürdüğü Suriye sınırındaki Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki bazı bölgelerin 15 gün süreyle "Özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği duyuruldu.

Hatay'da

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamayla, Zeytin Dalı Harakatı’nın sürdüğü Suriye sınırındaki Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki bazı bölgelerin 15 gün süreyle ‘Özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği duyuruldu.

Hatay Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“21 Şubat/07 Mart 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayım yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır. Ancak, içinde bulunduğumuz dönemin tarım ürünlerinin bakım, beslenme ve mücadele dönemi olduğu göz önüne alınarak, Valiliğimizce ilan edilen ve Geçici Özel Güvenlik Bölgesi içinde kalan tarım arazilerinde, arazi sahiplerinin gübreleme ve diğer tarımsal faaliyetlerde bulunmaları için arazilerine girişlerine Kaymakamlıklarca sınır birlik komutanları ile koordineli bir şekilde izin verilecektir.”