Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran uzman hala sürgünde!

İstanbul'da 115 çocuğun hamile kaldığını, hastanenin durumu gizlediğini, valiliğin de soruşturma izni vermediği skandalı ortaya çıkaran ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz'in hala sürgünde olduğu öğrenildi.

Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran uzman hala sürgünde!

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 aylık süreçte yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu, olayın emniyete bildirilmediği, İstanbul Valiliği’nin başhekimlik hakkında soruşturma izni vermediği ortaya çıkmıştı. Olayı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz’in görev yeri ise 2 kere değiştirilmişti.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe‘nin haberine göre, Nergiz, 2 Ekim’de 115 çocuğa ilişkin kayıtları hastane yönetimine bildirdikten sonra Sefaköy’de bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevlendirildi.

Nergiz bu birimde çalıştığı süreçte hastane yönetimi 12 Ocak’ta yeni bir karar aldı. Bu kararla Nergiz, hastane binası içinde bulunan Çocuk Ergen Turkuaz Umutlar Merkezi’nde görevlendirildi. Olayın gündeme gelmesinden 6 gün sonra hastane yönetimi yeni bir kararla Nergiz’in görevlendirme kararının iptal edildiğini belirtti.
Nergiz’in yeniden hastane binası içinde görevlendirilmesini içeren yazı, olayın gündeme gelmesinden 6 gün sonra iptal edildi.

Kararda imzası bulunan hastane Başhekimi Doç. Dr. Kerem Erkalp ise, görevlendirme yazısına ilişkin alınan iptal kararının kendi tasarrufları olduğuna işaret ederek “Bunu sorgulamak gazetecinin görevi değil” yanıtı verdi.