Hamaney'den ABD'ye: Buradan çıkacak biri varsa biz değil, sizsiniz

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan ve İsrail temaslarında ülkesine yönelik sert açıklamalara yanıt verdi.

Hamaney'den ABD'ye: Buradan çıkacak biri varsa biz değil, sizsiniz

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin İran ile askeri çatışmaya girmesi halinde “misliyle darbe alacağı” uyarısında bulunarak, “Batı Asya’dan çıkacak biri varsa, o İran değil ABD’dir. Amerikalıların ayağı bölgeden kesilmeli” dedi.

“AKILLARI VARSA ABD’YE ALDANMAZLAR”

Başkent Tahran’da işçilerin hazır bulunduğu bir toplantıda konuşan Hamaney, ABD’nin Suudi Arabistan yönetimi ile bazı bölge ülkelerini kışkırtarak İran’la karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirterek “Bu ülkelerin aklı varsa ABD’ye aldanmamalılar. Bu ülkeler İran’la karşılaşırsa kesinlikle yenileceklerini bilmeliler” dedi.

ABD’nin Batı Asya bölgesindeki varlığının bölgede güvensizlik ve savaşlara neden olduğunu söyleyen Hamaney, “Amerika için ‘vur kaç’ dönemi bitmiştir. ABD ve ona benzer bazı diğer ülkelerin ayağı bölgeden kesilmeli ve kesilecek. Biz buralıyız. Basra Körfezi ve Batı Asya bizim evimiz. Buradan çıkacak biri varsa biz değil, sizsiniz. Siz, burada kötü amaçlar ve fitne peşinde olan yabancısınız” dedi.

“SAVAŞ KARARGAHI HAZİNE BAKANLIĞI”

ABD’yi İran’a karşı ekonomik savaş yürütmekle de suçlayan Hamaney, İran’a yönelik ekonomik yaptırımlarıyla ön plana çıkan ABD Hazine Bakanlığını hedef alarak “Bugün bizim aleyhimize çalışan savaş karargâhı ABD’nin Hazine Bakanlığıdır. Düşmanlarımızın İran’la mücadele yollarından biri ekonomidir” dedi.