Halk zamlarla inliyor ama Bakan Pakdemirli'ye göre yaşananlar 'algı yönetimi'

Son dönemde her gün gelen zamlarla emekçilerin alım gücü daha da düşerken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ortadaki tabloyu "algı yönetimi" olarak değerlendirdi.

Halk zamlarla inliyor ama Bakan Pakdemirli'ye göre yaşananlar 'algı yönetimi'

Ekonomik krize sürüklenen Türkiye’de elektrikten gıda maddelerine, tuvalet kağıdından kırtasiye malzemelerine kadar adeta zam fırtınası yaşanırken iktidar ise gerçeği “dış mihrak” ve “algı yönetimi” gibi laflarla teryüz etmeye çalışıyor.

AKP’nin ‘patron kontenjanı’ndan kabineye giren isimlerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, peş peşe gelmeye devam eden zamlara ilişkin ‘yorum’unda ”Bizi topla tüfekle yıkamayanlar, dolarla, algı yönetimiyle alt etmeye çalışıyorlar. ‘Buğdaya, una, ekmeğe zam geliyor’ diyerek vatandaşımızı zul edenlere milletçe milli bir duruş sergileyerek, gereken cevabı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir yandan büyüyor, bir yandan da iç ve dış mihraklarla uğraşıyoruz.” diyen Bakan Pakdemirli, “Bizi topla tüfekle yıkamayanlar, dolarla, algı yönetimiyle alt etmeye çalışıyorlar. Buğdaya, una, ekmeğe zam geliyor diyerek vatandaşımızı zul edenlere milletçe milli bir duruş sergileyerek, gereken cevabı veriyoruz.” iddiasında bulundu.

Dün sabahtan tüm zincir mağazalarımızı aradığını belirten Pakdemirli, “Yani Türkiye’de 81 ilimizdeki yerleşik ulusal mağazalarımızı aradım ve ‘siz ekmekle ilgili ne düşünüyorsunuz’ dedim, onlar da ‘Biz yeni yıla kadar kesinlikle zamyapmayacağız, zarar bile etsek zam yapmayacağız’ dediler. Ben de dün televizyonlara çıktım dedim ki ‘ben fakirin, fukaranın vatandaşın ekmeğini oynatmıyorum, bu spekülasyonlara yeter, yeni yıla kadar ekmeğe zam yok’ diye televizyondan haykırdım.” dedi.

Ekrem Pakdemirli sözlerinin devamında AKP’yi “aslan”a benzeterek “Türkiye Cumhuriyeti çok kadim bir devlettir. Avcının hikayesi ise aslan ortaya çıkana kadardır. Artık aslan sahneye çıkmıştır, takke düşmüş, kel görünmüştür. Aziz milletimiz kendisine oynanan oyunun farkındadır. Artık bu millet ısırıldığı delikten bir daha ısırılmayacaktır.”  diye konuştu.