Halk Ekmek işçileri direnişe başlıyor

İstanbul Halk Ekmek'te işçiler, DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkartıldı. Sendika, 5 işçinin işten çıkarılmasının ardından direnişe başlanacağını açıkladı.

Halk Ekmek işçileri direnişe başlıyor

İstanbul Halk Ekmek Fabrikasının dağıtımını yapan Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ’de çalışan işçiler, DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkartıldı. Sendika, 5 işçinin işten çıkarılmasının ardından direnişe başlanacağını açıkladı.

Nakliyat İş Sendikası‘ndan yapılan açıklamada, “Sendikamız, İstanbul Halk Ekmek Fabrikasının dağıtımını yapan Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi alt işvereninde örgütlenmiştir. Yetki tespiti için Bakanlığa başvuru yapılmıştır. Sendikamızın örgütlenmesinden, işçilerin üye olmasından haberdar olan işveren 5 üyemizi tazminatsız olarak işten atmıştır. Konuyla ilgili olarak yarın (13.11.2018 Salı) saat 12’de üyelerimizin atıldığı Cebeci’de bulunan Halk Ekmek Fabrikası’nın önünde bir basın açıklaması yapılacaktır. Basın açıklamasına işten atılan üyelerimiz ve Real Direnişçileri de katılacaklardır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, basın açıklaması sonrası işçilerin direnişinin başlayacağı belirtildi.