Hakkını arayan 3. havalimanı işçilerine iğrenç iftira

3. Havalimanı şantiyesinde haklarını aramak için kitlesel protestolara başlayan işçilere operasyon sadece şantiye sahasıyla sınırlı kalmadı.

Hakkını arayan 3. havalimanı işçilerine iğrenç iftira

3. havalimanı şantiyesinde insanlık dışı çalışma koşullarına karşı ayağa kalkan işçilere AKP’nin yanıtı dün akşam itibariyle polis ve jandarma eliyle operasyon düzenlemek olurken, sosyal medyadaki AK Troller de kara propaganda yaparak direnişe desteği azaltmaya çalışıyor.

Şantiyede çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve en temel haklarının sağlanması için şimdiye kadar sayısız kez eylem yapan işçilerin öfkesi, perşembe akşamı yaşanan servis kazası ve daha sonrasında sabah yağmur altında saatlerce servisleri beklemeleriyle birlikte doruğa ulaşmıştı. Yaşananlara artık boyun eğmek istemeyen binlerce işçi mesaiye başlamayı reddedip şantiyede protesto düzenledi.

DİRENİŞ SES DUVARINI AŞINCA…

Gelişmeler en büyük korkusu emekçilerin örgütlü şekilde hakkını arayıp hesap sorması olan patronların partisi AKP’yi işçilerin üzerine kolluk güçlerini salmaya iterken, sosyal medyadaki AKP’liler de boş durmayıp direnişe karşı kampanya başlattı. Şimdiye kadar şantiyede yaşanan sayısız iş cinayetini ve hak gasplarına karşı yapılan eylemleri “duymayan” AKP’liler, dün işçilerin taşan sabrıyla birlikte başlayan büyük protestosu ülke gündemine girince “#havalimanindaihaneteylemi” başlıklı bir etiket açtı. Yandaşların işçilerin eylemine kara çalma amaçlı kampanyasında öne çıkanlardan biri, olayların 29 Ekim’deki açılışa kısa süre kala başlaması olurken, bir kısmınınki ise anlaşılamadı. Zira bu kısımdakiler robot hesaplardan (gerçek olmayan) oluşuyordu.

İşte örnek olarak 6 robot hesabın “attığı” tweet:

KARA PROPAGANDAYA ‘HINCAL ULUÇ’LU DESTEK

Alçak kampanyaya destek olanlar arasında, robot olmayan ancak içerdiği provokatif iddia nedeniyle yandaşların büyük ilgisini çeken bir hesap da dikkat çekti. Sabah yazarı Hıncal Uluç adına açılmış, AK trollerin kritik olay ve dönemlerde operasyonel amaçlı kullandığı anlaşılan sözkonusu hesapta eylemlere katılan işçilerin para aldığı ve eylemdekilerin çoğunun da işçi olmadığı yalanı ortaya atıldı. Büyük tepki çeken paylaşım sonrası sosyal medya kullanıcılarının kaynağını sorduğu hesaptan yanıt alınamadı.