Hakan Fidan'dan ABD Kongre üyelerine 'Cemal Kaşıkçı' sunumu

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, ABD Kongresi üyelerine Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin sunum yaptığı öğrenildi.

Hakan Fidan'dan ABD Kongre üyelerine 'Cemal Kaşıkçı' sunumu

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın, ABD Kongresi üyelerine Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin sunum yaptığı öğrenildi. Fidan’ın CIA’in daveti üzerine mi yoksa kongre istihbarat komisyonunun daveti üzerine mi gittiğinin ise bilinmediği belirtildi.

Habertürk yazarı Serdar Turgut’un haberine göre, Amerikan kaynakları MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD’ye giderek ‘kapalı kapılar ardında dar kapsamlı görüşmelerde’ Kongre üyelerine Kaşıkçı cinayetine ilişkin bilgi verdiğini aktardı. Fidan’ın davet üzerine mi yoksa kendi inisiyatifiyle mi gittiği ise bilinmiyor.

CIA Başkanı Gina Haspel’in Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Türkiye’ye gelerek hem MİT yetkililerinden hem de devlet üst yönetiminden olayla ilgili bilgi almasına karşılık Hakan Fidan’ın da bu ziyareti gerçekleştirmiş olabileceği de yorumlar arasında yer alıyor.

‘Fidan’a Beyaz Saray’dan tepki gelebilir’

Serdar Turgut’un haberinde, ‘Kaşıkçı cinayeti konusunda Senato ile Beyaz Saray’ın arasında gerginlik sürerken ve Senato Muhammed bin Selman’a karşı cephe almışken MİT Başkanı’nın elindeki bilgileri Senato’ya anlatması’ Amerikan kaynakları tarafından ilginç bir gelişme olarak yorumlandığı aktarıldı. Bu gelişmenin Beyaz Saray’dan tepki görmesinin ihtimal dahilinde olduğunu dile getirildi.