Hafriyat kamyonu 10 yaşındaki çocuğa çarptı, mahalleli oturma eylemi yaptı

Yozgat'ta bir hafriyat kamyonu 10 yaşındaki Ömer Faruk Dursun'a çarptı. Kamyon'un altında kalan çocuk olay yerinde can verdi

Hafriyat kamyonu 10 yaşındaki çocuğa çarptı, mahalleli oturma eylemi yaptı

Yozgat’ın Sarıhacılı Mahallesi’nde bir hafriyat kamyonu 10 yaşındaki Ömer Faruk Dursun’a çarptı. Kamyon’un altında kalan çocuk olay yerinde can verdi.

Yozgat’ın Sarıhacılı Mahallesi’nde, karayolunda hafriyat kamyonunun çarptığı Ömer Faruk Dursun (10) yaşamını yitirdi. Mahalle sakinleri, aynı bölgede daha önce de kazalar yaşanmasına rağmen önlem alınmadığını belirterek yolu bir süre kapattı.

Sarıhacılı Mahallesi E-88 Karayolu üzerinde okul servisinden inerek yolun karşısına geçmek isteyen Ömer Faruk Dursun’a, süratli geldiği belirtilen ve sürücüsünün adı belirlenemeyen 33 EBA 26 plakalı hafriyat kamyonu çarptı. Sürücü aracı bırakıp kaçarken, Ömer Faruk olay yerinde yaşamını yitirdi. Acı haberi alan çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi.

Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Aynı bölgede hız sınırına uymayan sürücüler nedeniyle birçok kaza meydana geldiğini belirten mahalle sakinleri, önlem alınmadığı için yetkililere tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapattı. Jandarmanın ikna çabaları sonucu yol yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma yeniden açıldı.

Jandarma kaçan kamyon sürücüsünün yakalanması için çalışma başlattı.