29 Kasım 2016: Aladağ cemaat yurdu yangını

2 yıl önce bugün Aladağ'da Süleymancılar'a ait yurtta çıkan yangında 11 kız öğrenci ile 1 bakıcı hayatını kaybetmişti...

29 Kasım 2016: Aladağ cemaat yurdu yangını

Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı.

Yangında, 11 kız öğrenci ile 1 bakıcı hayatını kaybetti.

Olay yerinde kızının akıbetinden haber alamayan bir öğrenci velisi, “Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” dedi.

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, yanan yurtta yaptığı incelemenin ardından “Milletimizin başı sağolsun, çok büyük bir acı yaşadık. Araştırmalar yapılıyor. Yangın merdiveninin kilitli olduğu sadece iddia, sonuna kadar araştırılacak. En az bir ihmali olanlar cezasını çekecekler.” demişti.

Ancak yangının üzerinden 2 yıl geçtiği aşamada olayla ilgili dava kapsamında tutuklu tek bir kişi bile kalmadı. Yangına ilişkin davasının son olarak geçtiğimiz eylül ayında görülen 7. duruşmasında Yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur tahliye edildi.