Güvenlik zirvesinde dikkat çeken ayrıntı: Tartışmalı isim de masada!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da düzenlenen güvenlik zirvesine katılan bir isim dikkatleri çekti

Güvenlik zirvesinde dikkat çeken ayrıntı: Tartışmalı isim de masada!

Saray’da düzenlenen zirveyle ilgili fotoğraflarda, medyada tüm gözler Erdoğan’ın önündeki kırmızı dosyaya kilitlenirken, masada yer alan bir isim gözden kaçtı.

Zirveye Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanısıra ‘Başdanışman’ sıfatıyla katılan Adnan Tanrıverdi dikkatleri çekti.

Tanrıverdi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin paramiliter yapılanma çalışmalarına öncülük etmesi için görevlendirdiği ve TSK’dan dinci faaliyetleri nedeniyle ihraç edilen askerlerin kurduğu güvenlik ve savunma şirketi SADAT’ın kurucusu olarak biliniyor.

Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu karanlık şirket, kendi internet sitesinden ilan ettiğine göre, gayri nizami harp (kontrgerilla) eğitimi veriyor. Eğitimleri arasında “sokak hareketi türü eylemlerde ve gizli etkinliklerden oluşan harekât teknikleri” ile “istihbarat, psikolojik harp, sabotaj, baskın, pusu, suikast” yer alıyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/08/16/sadatin-kurucusu-erdoganin-basdanismani-oldu/