Güney Kore'de bakıma muhtaçlar yaşlıların kaldığı hastanede yangın: En az 41 ölü

Güney Kore'de bakıma muhtaç yaşlı kimselerin kaldığı bir hastanede çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Güney Kore'de bakıma muhtaçlar yaşlıların kaldığı hastanede yangın: En az 41 ölü

Güney Kore’de Miryang kentinde bir hastanede çıkan yangında en az 41 kişinin hayatını kaybettiği, 70’den fazla yaralının olduğu bildirildi

Yetkililer, çoğunlukla bakıma muhtaç yaşlı kimselerin kaldığı Sejong Hastanesi’nde çıkan yangının acil servis bölümünde başlayarak binayı sardığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını açıkladı. Hastanenin birinci katında başladığından şüphelenilen yangın sırasında içerideki hasta sayısının 100’den fazla olduğu belirtilen haberde, olay yerine gönderilen itfaiye ekiplerinin alevleri 1 saat 40 dakikada söndürdüğü aktarıldı. Haberde, binadan tahliye edilen hastaların bir bölümünün olay mahalline en yakın hastanelere götürüldüğü bilgisi verildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Öte yanda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in olay üzerine Cheong Wa Dae (Mavi Ev) olarak tanınan Devlet Başkanlığı Sarayı’nda acil durum toplantısı düzenledi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, Devlet Başkanının, trajik olayın zararının en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin hızlıca alınması çağrısı yaptığı belirtildi.