Güney Kore: Kuzey Kore görüşme teklifimizi kabul etti

Güney Kore, Kore Demokratik Cumhuriyeti'nin görüşme tekliflerini kabul ettiğini duyurdu.

Güney Kore: Kuzey Kore görüşme teklifimizi kabul etti

Kore Demokratik Cumhuriyeti (KDHC) ve Güney Kore arasında iki yıl aradan sonra gerçekleşen ilk telefon görüşmesinin ardından Kore yarımadasından önemli bir haber daha geldi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Baik Tae-hyun gazetecilere yaptığı açıklamada, KDHC’nin kendilerine bir faks göndererek görüşme teklifini kabul ettiğini belirtti.

9 Ocak’ta gerçekleştirilecek görüşme, KDHC’li atletlerin Kış Olimpiyatları’na katılımı için bir çözüm bulunmasına odaklanacak. Kış Olimpiyatları, Güney Kore’nin Pyeongchang kentinde Şubat ayında düzenlenecek.

Görüşmeler, iki komşu ülke arasındaki Silahsızlandırılmış Bölge’de bulunan Panmunjom köyünün Güney Kore tarafında yapılacak.

Bakanlık sözcüsü, görüşmelerde kış olimpiyatları da dahil olmak üzere iki Kore arasındaki ilişkinin geliştirilmesine dair adımlar atılacağını belirtti.

KDHC lideri Kim Jong-un, yeni yıl konuşmasında oyunlara katılımla ilgili görüşmeye açık olduklarının sinyalini vermiş, “katılımın iki Kore arasındaki birliği sergilemek için iyi bir fırsat” olduğunu söylemişti.