Gülsan'da direniş 28. gününde: Sınıf Tavrı ve İKD işçilerin yanında

Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri hiç bir hakları verilmeden işlerinden atılan Gülsan işçilerini direnişlerinin 28. gününde yalnız bırakmadı.

Gülsan'da direniş 28. gününde: Sınıf Tavrı ve İKD işçilerin yanında

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Gülsan Grup’a bağlı cam fabrikasında hiç bir hakları verilmeden işten çıkarılan 213 işçinin direnişi bugün itibariyle dördüncü haftasını geride bıraktı.

Beylikdüzü’ndeki fabrika önünde gece gündüz dinlemeden nöbetlerini sürdüren işçilere bugün Sınıf Tavrı ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) destek ziyaretinde bulundu.

Fabrika önünde 28. gününe ulaşan direnişe yapılan ziyarette işçiler ve Sınıf Tavrı ile İKD üyeleri, sık sık “Gülsan işçisi kazanacak!” ve “Gülsan işçisi yalnız değildir!” sloganları attı.

“DİRENİŞLER ARTACAK”

Daha sonra Sınıf Tavrı adına işçilere seslenen Sınıf Tavrı YK Üyesi Kemal Parlak, 18 Ekim’de düzenlenen “Yeter Söz İşçinin!” kurultayında ülkede mücadele eden, hakları gasp edilen tüm işçilerin yanında olacağının ilan edildiğini belirtirken işçi sınıfının yaşadığı saldırıların ana sebebinin yan yana gelememesi ve örgütsüzlüğü olduğunu söyledi. Parlak, bugün Flormar ve Cargill gibi Türkiye’nin bir çok yerinde 200’üncü günlerini deviren işçi direnişlerinin olduğunu hatırlatırken önümüzdeki günlerde bunların artacağının bilindiğini söyledi.

Ücretlerin, tazminatların ve diğer hakların anayasanın hükümlerine göre ödenmek zorunda olmasına rağmen patronların yasadışı davranmakta bu kadar rahat davranmasının işçilerin örgütsüzlüğü ve mücadele etmeyişinden kaynaklandığına dikkat çeken Parlak, “Örgütsüz ve dağınık olduğunuz için bir açıklama dahi yapılmadığı gibi kendi hakkınızı koruduğunuz için tehditlerle de karşılaşıyorsunuz. Bunun sorumlusu biziz.” dedi.

“GÜLSAN’IN MÜCADELESİ SINIF TAVRI’NIN MÜCADELESİ”

Sınıf Tavrı’nın bunları bilerek yola çıktığını ifade eden Parlak, “Önümüzdeki dönem Sınıf Tavrı olarak işçi sınıfının mücadelesini Türkiye’nin her köşesine taşıyacağız, büyüteceğiz. Görevimiz gereği, işçi sınıfının bir parçası olduğumuz için Gülsan’ın mücadelesini Sınıf Tavrı’nın bir mücadelesi olarak görüyoruz.” ifadelerini kullanırken bu mücadeleyi toplumun her alanına taşıyacaklarını açıkladı.

Konuşmanın ardından Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri ile işçiler direnişte gelinen son durum ve nasıl ilerleyeceğine ilişkin sohbet etti.