Guardiola: Irkçılık her yerde

Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, oyuncusu Raheem Sterling'e basın tarafından yapılan saldırıları ırkçılık olarak değerlendirdi

Guardiola: Irkçılık her yerde

Yarın Hoffenheim karşısına çıkacağı maç öncesinde basın toplantısında konuşan Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, oyuncusu Raheem Sterling hakkında basın tarafından çıkarılan sistematik eleştirilere de yanıt verdi.

Guardiola, “Sorun şu ki ırkçılık her yerde; insanlar sadece futbola odaklanıyorlar ama sadece futbolda yok maalesef. Sadece futbolda olsa güvende olabilirdik ama her yerde. Bugün tüm dünyada göçmen ve mültecilerin başına gelenler, onlara nasıl davrandığımız ortada – yani hayatımızda bir zamanlar dedelerimiz, büyük dedelerimiz- ninelerimiz de mülteciydiler. Bu insanlara toplumda nasıl davranıyoruz? Bu yüzden her gün mücadele vermeliyiz. Raheem harika bir insan. Yıllar önce aynı durumlarda ne olduğunu, siyahilerin tüm tarihini bugünden bakınca anlamak zor. O yüzden ne kadar eşit olduğumuzu hep beraber korumamız lazım” dedi.

Raheem Sterling ve başka bir beyaz futbolcunun yaptıkları aynı eylemlerde dilin nasıl değiştiğini gösteren bir haber, adada hafta içi boyunca konuşulmuştu.