Gözaltında hayatını kaybeden öğretmen, 1,5 yıl sonra 'göreve iade' edildi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alındığı 13 günlük sırasında ölen öğretmen Gökhan Açıkkolu için 1,5 yıl sonra suçsuz bulunarak 'göreve iade' kararı alındı.

Gözaltında hayatını kaybeden öğretmen, 1,5 yıl sonra 'göreve iade' edildi!

15 Temmuz darbe girişiminden sekiz gün sonra 23 Temmuz’da gözaltına alınan, ancak polis nezaretindeki 13 gün boyunca ifadesi alınmayan Gökhan Açıkkollu’yu mahkeme 1,5 yıl sonra suçsuz buldu ve görevine iadesine karar verdi.

Karar 7 Şubat 2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’nın E.2561776 sayılı öğretmeni olan Açıkkollu’nun göreve iade kararı yazısıyla ortaya çıktı. Gökhan öğretmeni meslekten ihraç eden okul müdürü ilgili yazıyı Açıkkollu’nun eşine tebliğ edildiği öğrenildi.

Hayatını kaybettikten 1,5 sene sonra suçsuz olduğu anlaşılan Gökhan öğretmen gözaltındayken polis tarafından darp edilmiş ve iki kez hastaneye kaldırılmıştı. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gördüğü kötü muameleye dayanamayıp hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu’nun naaşı akabinde ‘hainler mezarlığı’na gömülmek istenmiş, ancak Diyanet’e bağlı imamlar cenazeyi yıkamamış ve cenaze namazını kıldırmamıştı.