Gözaltına alınan Gün Matbaacılık çalışanlarının tamamı tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a yapılan baskında gözaltına alınan 20 matbaa çalışanı tutuklandı

Gözaltına alınan Gün Matbaacılık çalışanlarının tamamı tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a yapılan baskında gözaltına alınan 20 matbaa çalışanı tutuklandı.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a el konulmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında, 28 Mart’ta gözaltına alınan 23 kişinin emniyet işlemleri dün sona erdi. Emniyet işlemleri tamamlananlardan 20’si, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkartıldı. Savcı, 20 kişiyi ifadelerini almadan tutuklama talebiyle İstanbul 11 ve 12’nci Sulh Ceza Hakimliklerine sevk etti.

20 ÇALIŞAN TUTUKLANDI

11. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan matbaa çalışanları Cumali Öz, Mehmet Kadir Özkara, Mürsel Demir Özgür Bozkurt, Kemal Daşdöğen, Süleyman Güneş, Muhammet Özkan ve Oğuz Selman Kelekçiler “Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak” suçlamasıyla tutuklandı.

11. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Cemal Tunç, İhsan Sinmiş, İrfan Karaca, Kazım Göçer, Mehmet Emin Sümeli, Musa Kaya, Sadettin Demirtaş, Necat Hizarcı, Polat Arslan ve Mahmut Abay ise “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla tutuklandı.