'Görüşmeyi iptal etmek tüm taraflar için en iyisi olacak'

"El konulan gemilerin ve tutuklu denizcilerin Ukrayna'ya iade edilmemesi gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda Putin ile olan görüşmeyi iptal etmek tüm taraflar için en iyisi olacak. Bu durum çözüldüğünde,zirvenin yeniden anlamlı olmasını dört gözle bekliyorum"

'Görüşmeyi iptal etmek tüm taraflar için en iyisi olacak'

G20 Zirvesi sebebiyle Arjantin’de bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Putin ile gerçekleştirmesi beklenen ikili görüşmeyi iptal etmişti.

Trump, Washington Post‘a yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasında Kerç Boğazı’nda yaşanan gerilimi sebep göstererek, Putin ile ikili görüşmesini iptal edebileceğini vurgulamıştı.

Arjantin’e hareket etmeden önce Beyaz Saray’da gazeteciler ile konuşan Trump, bu kez Putin’le görüşebileceğini “Büyük ihtimalle başkan Putin ile görüşeceğim. Bu toplantıyı sonlandırmadık. Bunu düşündüm ama sonradan yapmadık. Sanırım, Putin ile görüşmek için çok iyi bir zaman” ifadeleriyle açıklamıştı.

ABD’deki açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir başka açıklama yapan Trump, son olarak “El konulan gemilerin ve tutuklu denizcilerin Ukrayna’ya iade edilmemesi gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda Putin ile olan görüşmeyi iptal etmek tüm taraflar için en iyisi olacak. Bu durum çözüldüğünde,zirvenin yeniden anlamlı olmasını dört gözle bekliyorum” ifadelerini paylaşarak, Putin ile ikili görüşme yapmayacağını açıkladı.