'Görevi' hanesine '15 Temmuz kahramanı' yazıp vekil adayı oldu: Şehit aileleri sembol olmamı kıskanıyor

Şerife Boz, darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak kamyonuyla Taksim'e çıktığına ilişkin haberin kurgu olduğuna yönelik iddialara "Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar" diyerek yanıt verdi.

'Görevi' hanesine '15 Temmuz kahramanı' yazıp vekil adayı oldu: Şehit aileleri sembol olmamı kıskanıyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıkan Şerife Boz, AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Şerife Boz, kamyonuyla Taksim’e çıktığına ilişkin haberin kurgu olduğuna yönelik iddialara ise “Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar” diyerek yanıt verdi.

Milletvekili başvuru formundaki görev kısmına ’15 Temmuz kahramanı’ yazan Boz’a 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin aileleri ise dava açmaya hazırlanıyor. O gün hayatını kaybedenlerden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, Boz’un kamyon kullanmasını bilmediğini, Taksim’e geldiği sırada şoför koltuğuna oturarak fotoğraf çektirdiğini söyledi. Cambaz, Boz’un bir sahtekar olduğunu savundu.

“KISKANIYORLAR”

Sözcü‘ye konuşan Şerife Boz da hakkındaki iddialara şu ifadelerle yanıt verdi:

“Ben evimden pazara bile çıkmayan bir kadınım. Nasıl para için bu işleri yapmış olayım. Herkes haddini bilsin. Şehit ailelerinin benim için yaptıkları, söyledikleri kabul edilemez. 53 yaşındayım. Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım. Başka bir amacım yoktu. Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar. O yüzden saldırıyorlar. Daha önce de gittiğim yerlerde bana tepki gösterdiler. Ben de onlardan şikayetçiyim. Bana ithamlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca onları Allah’a havale ediyorum.”

“SEÇİLİNCE GÖRÜRSÜNÜZ”

Şerife Boz “Neden milletvekili olmak istiyorsunuz? Milletvekili olunca ne yapacaksınız?” sorusuna ise “Onu seçilince görürsünüz. Ben Erdoğan sevgisiyle, vatan sevgisiyle milletvekili olmak istiyorum. Allah nasip ederse vekil olurum. Nasip değilse zaten olamam” dedi.