Görevden alınan MEB müsteşar yardımcısı: Sistem hatalı dedim diye attılar

Erdoğan’ın talimatıyla bu yıl hayata geçirilen 'liselere giriş sistemi' nedeniyle 91 bin öğrenci açıkta kalmış, birçok öğrenci tercih ettikleri yerlere puanları tutmasına rağmen yerleştirilememiş, 200 bine yakın öğrenci mağdur edilmişti...

Görevden alınan MEB müsteşar yardımcısı: Sistem hatalı dedim diye attılar

Erdoğan’ın talimatıyla bu yıl hayata geçirilen ‘liselere giriş sistemi’ nedeniyle 91 bin öğrenci açıkta kalmış, birçok öğrenci tercih ettikleri yerlere puanları tutmasına rağmen yerleştirilememiş, 200 bine yakın öğrenci mağdur edilmişti.

Gelen tepkiler üzerine MEB’de yaşanan kriz sonrası, MEB Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt görevden alınmıştı.

Hürriyet’ten Gamze Kolcu’ya konuşan Muharrem Kurt, neredeyse hiçbir öğrencinin doğru yerleştirilmediğini söyleyerek “Sistemin hatalı olduğunu söylediğim için beni işten attılar” iddiasında bulundu.

“Sistemin hatalı olduğunu söyledim”

Liselere yerleştirmenin yanlış yapıldığını ifade eden Kurt, “Sistemin hatalı olduğunu söylediğim için beni işten attılar. Kamu zararı oluşmasın diye 20 gün bas bas bağırdım. Soruşturma açıldı. Neden, doğruları söylediğim için mi?” diyerek tepki gösterdi.

Yapılan yanlışa ilişkin ise Kurt “Bir tane bile öğrencinin yerleşmediği okullar var. 342 bin boş kontenjan var ancak 91 bin öğrenci yerleşemedi. Anadolu lisesine yerleşmesi gerekirken mesleğe, meslek lisesine gitmesi gerekirken Anadolu lisesine gidenler var. Yerleşen 700 bini aşkın öğrenci de doğru yerleşmedi.” Dedi.

Son anda algoritma değiştirilmiş

Daha önce uyarmasına rağmen algoritmanın son anda değiştirildiğini ifade eden Kurt “Temmuz ayının 16’sında aradım ve ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Yaptıkları simülasyonun, algoritmanın doğru olmadığını söyledim. Kimse beni dinlemedi, feryat ettim.11 ay çalıştım beni 11 dakika dinlemediler. Söylediklerimin arkasındayım, avukatımla konuştum ve dava açacağım” açıklamasında bulundu.