Google çalışanları: ABD ordusuyla çalışmak istemiyoruz

Google'da çalışan ve aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 3 bini aşkın kişi, imzaladıkları bir açık mektupla, şirketin ABD ordusuyla yaptığı işbirliğini sonlandırmasını istedi ve "Savaşın parçası olmak istemiyoruz" mesajı verdi.

Google çalışanları: ABD ordusuyla çalışmak istemiyoruz

Google’da çalışan binlerce kişi, imzaladıkları bir açık mektupla, şirketin ABD ordusuyla yaptığı işbirliğini sonlandırmasını istedi.

Google çalışanları, askeri İHA’ların geliştirilmesi için yapay zekanın kullanılmasını içeren “Project Maven” kapsamında ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’la yapılan işbirliğini eleştirdi.

Google CEO’su Sundar Pichai’ye gönderilen mektupta, “Google’ın savaş işinin bir parçası olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Project Maven’ın iptal edilmesini, Google’ın projeden çekilmesini, ne Google’ın ne de birlikte çalıştığı kurumların bir daha savaş teknolojisinde yer almayacağı konusunda net bir politika açıklaması yapmasını talep ediyoruz” denildi.

Çalışanlar ayrıca Pentagon’la işbirliği yapan Google’ın etik değerleri hiçe sayarak Google kullanıcılarının güvenini kötüye kullandığını ifade etti.

Açık mektuba imza eden Google çalışanlarının sayısının 3100’ü geçtiği, imzacılar arasında şirketin bazı üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu kaydedildi.

Eleştirilere yanıt veren Google’ın bulut hizmetleri bölümü direktörü Diane Greene, Pentagon’la yürütülen iş birliğinin yeni silah geliştirilmesi için kullanılmayacağını savundu.