'Gökçek'in oğlu Keçiören'den aday olabilir'

MHP ile adının anılmasının ardından, Gökçek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Melih Gökçek bizim dava ve yol arkadaşımızdır" açıklamasının ardından 'kulislere düşen haberlerin değiştiğini' yazan Övür, "Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Keçiören Belediye Başkan adayı olabilir" iddiasını kaleme aldı.

'Gökçek'in oğlu Keçiören'den aday olabilir'

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için MHP ile adının anılmasının ardından, Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adının da adaylık için anıldığını yazdı.

MHP ile adının anılmasının ardından, Gökçek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Melih Gökçek bizim dava ve yol arkadaşımızdır” açıklamasının ardından ‘kulislere düşen haberlerin değiştiğini’ yazan Övür, “Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Keçiören Belediye Başkan adayı olabilir” iddiasını kaleme aldı.

Mahmut Övür, “Ankara’da Gökçek ve Yavaş senaryoları” başlıklı yazısında ‘kulisleri’ kaleme alarak,  “2014 seçiminin kazananı Gökçek’i Ankara’da yeniden gündeme getiren şey, AK Parti-MHP arasında kurulması çok tartışılan yerel ittifakın bozulmasıydı” derken, “MHP ve bazı siyasi aktörler bu durumu fırsata çevirmek için harekete geçti ve Gökçek adı ortaya atıldı. Başarılı da olundu. İyi bir hamleydi.” yorumunu paylaştı.

Gökçek’in adının geçtiği adaylık iddialarını “İnce bir hesaba dayanıyordu ve Melih Gökçek ismi üzerinden AK Parti’ye deyim yerindeyse sopa gösteriliyordu. Bahçeli’nin ‘MHP’ye şeref kazandırır’ çıkışı, Gökçek’in memnuniyeti kafalarda soru işareti oluştursa da devreye Başkan Erdoğan girip ‘Biz yol arkadaşıyız’ deyince hava birden değişti.” şeklinde anlatan Övür, son olarak iddialarını şöyle sonlandırdı:

“O değişen havayla birlikte kulislere düşen haber de değişti: ‘Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Keçiören Belediye Başkan adayı olabilir.’ Ankara siyaseti de havası gibi her an değişebilir…”