Gökçek pişkinliği: CHP'li başkanların görevden alınması farklı, biz yolsuzluk mu yaptık?

Ankara'nın sermayeye peşkeş çekilmesinde 25 yıllık 'emeği' bulunan Melih Gökçek, istifa ettirilmesinin nedeninin yolsuzluklar olmadığını söyledi.

Gökçek pişkinliği: CHP'li başkanların görevden alınması farklı, biz yolsuzluk mu yaptık?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alınan Melih Gökçek uzun bir aradan sonra konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘e konuşan Gökçek, İstanbul Ataşehir ve Beşiktaş’ta CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili “CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla, bizim istifa etmemiz arasında fark var. Biz yolsuzluk mu yaptık? Yapsak anamazı ağlatırlar, duman ederler.” dedi.

Gökçek’in konu ile ilgili açıklamalarının devamı şöyle:” Yaptığımız her iş açık. CHP milletvekili, eski park bahçeler müdürlüğüne ait yeri metrekaresi 3 bin 28 liraya satmamıza rağmen ‘peşkeş’ dedi. Oysa aynı yer daha önce satışa çıkarılmasına rağmen satılamamıştı. Kat karşılığı yapmış olduğumuz ihaleler konusunda kimse bize gıkını çıkaramaz. Bakın benden önce, Ankara Portakal Çiçeği’nde yüzde 36 ile belediye kat karşılığı anlaşırken, ben Dikmen Vadisi’ni yüzde 56.56 ile yani yüzde 20 fazlasıyla verdim. Ben de orayı yüzde 40’tan verip yüzde 16’sını cebime atsam kim ne derdi? Gordion’u, Batıkent’i yüzde 50 ile verdik. Başkanlığım dönemimde çok iyi şeyler yaptım ve yapıyordum. Görevden istifa etmem konusunda partime zarar vermemek için yaptığım açıklamalar dışında konuşmam” 

AKP’DE ‘METAL YORGUNLUĞU’, CHP’DE ‘YOLSUZLUK’

AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Düzce gibi bir çok ilin belediye başkanı istifa ettirilmişti. CHP’li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınırkenki ‘FETÖ’ üyeliği ve yolsuzluk suçlamalarının aksine, AKP’li başkanların istifalarının nedeni ise ‘metal yorgunluğu’ diye açıklanmış ve herhangi bir adli veya idari soruşturma başlatılmamıştı.