Göç yolundaki leylek Türkiye'yi geçemeden vuruldu

Leyleklerin gök güzergahında bulunan Hatay'ın Arsuz ilçesinde silahla vurularak yaralanmış bir leylek bulundu.

Göç yolundaki leylek Türkiye'yi geçemeden vuruldu

Leyleklerin göç güzergahında bulunan Hatay’ın kıyı ilçesi Arsuz’da bir leyleğin silahla ateş edilerek yaralandığı belirlendi.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Şerif Akçalı, silahla yaralanmaya bağlı olarak leyleğin sol ayağı ve kanatlarında doku bozukluğu oluştuğunu belirtti.

İlk müdahalesi yapılan leyleği bir gün sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiklerini söyleyen Akçalı, şöyle devam etti:

“Mevsimsel göçün geçiş bölgesi olan ilçemizde vatandaşlarımızın leyleklerin özellikle geçişi esnasında onlara zarar vermemelerini, yaralı veya zarar görmüş halde bulunan leylek varsa Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine haber vermelerini rica ediyoruz.”

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte dünyanın kuzey yarımküresindeki çeşitli yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de de leylekler, kırlangıçlar ve daha birçok kuş türünün sonbahar geldiğinde binlerce kilometreyi aşarak Afrika’ya göç ettiği biliniyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi de göçmen kuşların Akdeniz’i aşıp kara kıtaya varmadan önce leyleklerin göç yolu güzergahında karada bulunan son Türkiye toprağı.