Gine, Somali, Suriye ve Cibuti vatandaşı öğrenciler 'FETÖ'den gözaltına alındı

Mersin'de yapılan 'FETÖ' operasyonunda bir çok yabancı ülke vatandaşı öğrenci gözaltına alındı.

Gine, Somali, Suriye ve Cibuti vatandaşı öğrenciler 'FETÖ'den gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 16 yabancı öğrenci gözaltına alınırken 7 kişi ise aranıyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında örgütün yeni yapılanması içinde bulunmaktan tutuklanan A.Ö.’in yapılan telefon incelemesinde, Mersin’deki yabancı uyruklu öğrencilerden sorumlu olduğu ortaya çıktı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın derinleştirilmesi ile yabancı uyruklu öğrencilere hem Türkiye’de hem de kendi ülkelerinde örgüt adına faaliyetlerde bulunmaları amacıyla eğitim verildiği, deşifre olmamak amacıyla bu öğrenciler adına GSM hattı çıkardıkları, evlerinin şüphe çekmeyeceği düşünülerek örgüt toplantıları yapıldığı, örgütün son süreçte bu evleri ‘hijyen evi’ olarak nitelendirdiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili 10 eve yapılan operasyonda, Mersin Üniversitesi öğrencisi olan 2 Gine, 10 Somali, 1 Suriye ve 3 Cibuti vatandaşı şüpheli sıfatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında firarda olan 7 kişinin ise yakalaması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.