Gericilikte bugün: Müftüler okulları ‘ziyaret’ edecekler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Gençlik Çalışmaları Yönergesi’ne göre, diyanet personeli, “gençlerle iletişime geçmek” için okulları düzenli olarak ziyaret edecekler. AKP’nin gerici eğitim politikaları doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim yuvalarına giriyorlar. Cumhuriyet’in haberine göre müftülükler tarafından yürütülecek olan bu çalışma kapsamında Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri “Cazibe Merkezi” olacak ve her okul... View Article

Gericilikte bugün: Müftüler okulları ‘ziyaret’ edecekler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Gençlik Çalışmaları Yönergesi’ne göre, diyanet personeli, “gençlerle iletişime geçmek” için okulları düzenli olarak ziyaret edecekler.

AKP’nin gerici eğitim politikaları doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim yuvalarına giriyorlar.

Cumhuriyet’in haberine göre müftülükler tarafından yürütülecek olan bu çalışma kapsamında Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri “Cazibe Merkezi” olacak ve her okul kendi ayrı planlamasını yapacak.

Yayınlanan yönergeye göre gençliğin hedef alındığı çalışmanın detayları şöyle:

* Genç kitleler ile iletişimi sağlayacak sistematik ve dinamik bir teşkilat yapısı oluşturulacak; sosyal medya alanlarından faydalanılacak, ortak bir iletişim ağı oluşturulacak.

* Gençler için vatan, ezan, bayrak gibi konularda eğitsel materyaller geliştirilecek. Gençlik çalışmaları, müftülükler tarafından yürütülecek. Diyanet tarafından alana özgü “müfredatlı” çalışma programları hazırlanacak. Yapılan çalışmalar raporlanacak.

* Diyanet, üniversite akademi programlarının işleyişini de takip edecek. Öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerinde manevi rehberler ile yürütülen hizmetleri koordine edecek.

* Mahalle ve köylerde gençlik sorumluları görevlendirilecek. Diyanet, eğitim faaliyetlerinde yalnızca kendisine bağlı personelden değil, “genç gönüllü”lerden de faydalanacak.

* Okullar Diyanet çalışanları tarafından düzenli olarak ziyaret edilecek. Düzenli ve sistematik programlar aracılığıyla gençlerle iletişime geçilecek.

* Şehirde yaşadığı halde okul süreçlerinin dışında kalan gençlerle kırsal alanda ikamet eden gençlere yönelik de çalışmalar yapacak

* Diyanet’in genç gönüllüleri arasından üniversite, fakülte, okul ve sınıflarda, okul temsilcileri belirlenecek.

* Gençlik çalışmalarının yaygınlaştırılabilmesi ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla okullara göre planlamalar yapılacak.

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri’nde, gençlik sohbetleri, okuma programları, ahlak ve değerler eğitimi, genç girişimcilik ve sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenlenecek.

* Gençlerle birebir iletişimin hedeflendiği gençlik sohbetleri, gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine göre planlanacak. Sohbetlerin uzun tutulmamasına özen gösterilecek.

* Okulların yoğun olduğu mahallelerde gençler için, “cazibe merkezi” olacak Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri açılacak.