Gericilerden 'Kuran ve Siyer dersi zorla verilsin' çağrısı!

Okullarda yargı kararına rağmen zorunlu din dersi dayatması devam ederken, gericiler seçmeli olarak okutulan diğer dini derslerin de zorunlu hale getirilmesini istedi.

Gericilerden 'Kuran ve Siyer dersi zorla verilsin' çağrısı!

AKP’nin eğitimde gerici dönüşüm politikaları doğrultusunda ‘seçmeli’ olarak ders programına soktuğu “Kur’an-ı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler” derslerine okullarda yeterli talep olmayınca gericiler iktidarı daha radikal adımlar atmaya çağırdı.

İlkokul 4’ten 11. sınıfa kadar ders programlarında bulunmaya devam eden sözkonusu derslerle ilgili kota sorunu talep azlığı nedeniyle aşılamayınca, AKP’nin yayın organı Akit konuyla ilgili kamuoyu yaratmak amaçlı provokatif bir ‘haber’e imza attı.

Gerici Akit’in “Kur’an ve Siyer zorunlu olsun” başlığıyla yayınlanan haberinde, sözkonusu seçmeli din derslerinden öğrencilerin mahrum kalmasının Türkiye çapında büyük rahatsızlık konusu olduğu öne sürülürken, konuyla ilgili referans olarak da ‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’ isimli gerici kuruluşun Başkanı Hamdi Sürücü’nün görüşlerine yer verildi.

“YÜZDE 98’İ MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEDE…”

Habere göre Hamdi Sürücü, seçmeli ders sürecinde yaşanan sorunların dini derslerin zorunlu ders kapsamına alınarak çözülebileceğini söyledi. “Yüzde 98’i Müslüman olan ülkede, yüzde 98 çoğunluğa sahip olan insanların inançlarını ve doğrudan hayata bakışını ilgilendiren derslerin o insanların önüne seçmeli olarak konulmamalıdır.” diyen gerici isim, “Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersi normal okunması gereken zorunlu ders olarak konmalıdır. Yüzde 98’den geriye gelen kesimle ilgili de o öğrencilere ‘ben bu dersi okumak istemiyorum’ deme özgürlüğü verilerek sorun çözülür. Olması gereken şey budur.” dedi.