Gericilerden Beyazıt'ta 'yılbaşı' protestosu: Nimet Abla'daki kuyruğu hedef aldılar

Her yılbaşı öncesi Beyazıt Meydanı'nda şişme Noel Baba yumruklayıp bıçaklayan gericiler, aynı meydanda yine toplandı...

Gericilerden Beyazıt'ta 'yılbaşı' protestosu: Nimet Abla'daki kuyruğu hedef aldılar

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) isimli gerici bir grup, cuma namazı sonrası Beyazıt Meydanı’nda yılbaşı kutlamaları “protesto” etti.

Ellerinde Eminönü’deki Nimet Abla dükkanının önünde oluşan kuyruğun fotoğrafı bulunan bir pankartı taşıyan grup, milli piyango bileti alınmamasını istedi.

“Ne piyango milli, ne kazanılan nimet, bir cami önünde haram için beklemek” yazılı pankart ve dövizler açıp, tekbirler getiren grup, Kuran okuduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Kıymetli kardeşim, her an kimliğinin farkında ol ve nefsine yenik düşme.” diyerek yılbaşı kutlaması yapılmaması gerektiğini belirten grup dün patron örgütü MÜSİAD’ın dile getirdiği bir talebi de yineledi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki ‘Milli’ ibaresinin kaldırılmasının istenildiği açıklamada, “Buradan bu vesileyle devlet büyüklerimize de seslenmek istiyoruz. Eğer kumarın devlet eliyle işlemesini engellemiyorsanız bari hiç olmazsa başındaki ‘milli’ ibaresini kaldırın. Çünkü sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki haramın millisi olmaz” ifadeleri kullanıldı.