Gericiler 'spor' yazarsa: Kadınlara voleybol, güreş, buz pateni kaldırılsın...

Akit'in 'spor yazarı' Ahmet Gülümseyen, kadınların voleybol, buz pateni, güreş gibi spor dallarında yer almamasını isteyerek gericiliğin spora bakışını gözler önüne serdi.

Gericiler 'spor' yazarsa: Kadınlara voleybol, güreş, buz pateni kaldırılsın...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Akit gazetesinin yazarı Ahmet Gülümseyen bugünkü yazısında, Kış Olimpiyatları’nda artistik buz pateni alanında temsil eden sporcuları ve dünya şampiyonu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı hedef aldı.

Gerici yazar, Türkiye’nin kış olimpiyatları tarihinde serbest programa katılım hakkı elde eden ilk buz dansı sporcuları olan Alisa Agafonova ile Alper Uçar’ın 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’na katılımına, “Ülke olarak, bizim Artistik Bu Pateni Buz Dansında ne işimiz olabilir? Milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen bu tür branş ve kıyafetlerin sonunu getirecek en kestirme ve kesin çözüm olan, bu kategoride yarışmalara katılmamak!..” sözleriyle tepki gösterdi.

“NASIL İZAHI OLABİLİR?”

Gülümseyen’in yazısında, gericiliğin kadını yok sayan anlayışını ortaya koyan tepkisinin bir diğer hedefi de, VakıfBank Kadın Voleybol Takımı oldu.  “‘Filenin Sultanları’ adı altında oynanan Voleybol Ligi Şampiyonluğundan daha da ileri giderek, yabancı oyuncuların yer aldığı takımın Avrupa’da da derece yapması, kimi, niçin sevindirir?” diyen yazar, “Bayan elbette ki spor yapmalı ama, voleybol ve benzeri branşlarda giyilen ‘kıyafetin’, vücut hatlarının ortaya çıkarılmasının nasıl bir izahı olabilir?” ifadelerini kullandı.

Kadın voleybol takımını kıyafetleri üzerinden hedef alan Ahmet Gülümseyen, şöyle devam etti: “Şunu da hatırlatayım, kaynağı ülkenin öz sermayesi olan Vakıfbank’ın reklama ihtiyacı yok ki.. Dolayısı ile bu ‘bayan’ takım bence yanlış. Öncelik reklam ise, sporun her alanında ‘mali’ çöküş yaşayan federasyon ve kulüplere ‘reklam’ adı altında kaynak sağlansa daha ‘yarar’ sağlanamaz mı?..”

DAHA ÖNCE DE ‘GÜREŞ’E TAKMIŞTI

Gerici Gülümseyen, kadınların spor yapmasından duyduğu rahatsızlığı daha önce de ‘içinde tutamayıp’, kadınların güreş sporundan men edilmesini istemişti.

Avrupa Wushu Federasyonu’nun ‘Tao branşına başörtülü sporcular katılamaz’ şartını, Türkiye Wushu Federasyonu’nun hiç bir turnuvaya katılmayarak protesto etmesini örnek gösteren yazar, “Bayan güreşine göz yumulan süreç o kadar skandallara gebe ki sıraya bayanın / kadının plajda güreştirmesi girmiş durumda. Sonuç mu? ‘Dur’ demek yetkilerin ‘asli’ görevleri arasında olması gerekiyor. Öyle ya, bayan güreşine dur demek için tepkinizi ortaya koyup, erkek güreşini birkaç yıllığına Uluslararası müsabakalardan ‘feda’ etseniz ne olur? Hiçbir şey. Bunu Türkiye Wushu Federasyonunun ‘başörtülü’ sporcularına getirilen yasağında yaşadı…” demişti.