Gerici Cevat Akşit: Laiklik Yahudinin oyunu, Erdoğan tam bizim adamımız

İlahiyatçı gerici Cevat Akşit, laikliğe karşıtlığını açıkça ilan etti, Diyanet'te 'inanmayan' bir görevli ile ilgili Tayyip Erdoğan'a ilettiği şikayetle ilgili aldığı yanıtı anlattı.

Gerici Cevat Akşit: Laiklik Yahudinin oyunu, Erdoğan tam bizim adamımız

Cevat Akşit isimli ‘Profesör’ unvanlı ilahiyatçı gerici, AKP’ye yakın bir internet sitesine verdiği son röportajında laikliğe karşı açık karşıtlığını ortaya koyarken, son dönemde Diyanet yönetiminde yer alan bir isimle ilgili Tayyip Erdoğan’a yaptığı bir şikayetini ve aldığı yanıtı da dile getirdi.

Superhaber.tv isimli siteden Hülya Okur’a konuşan Akşit, “Laiklik ve şeriat bir arada düşünülebilir mi? yürütülebilir mi?” şeklindeki soruya “İslam dinine göre, Kur’an-ı Kerim’e göre laiklik olmaz. Herkes Allah’a inanmak, iman etmek zorunda. Dinde zorlama yok ama emrini kabul etmek zorunda.” diye yanıt verdi.

“LAİKLİK YAHUDİ OYUNU”

“Hristiyan olabilir, Yahudi olabilir ama İslamiyetin hakimiyetini kabul edecek. Ona vergi verecek. İslam onu koruyacak, hakim olan İslam olacak.” diyen Akşit, buna engel olan laiklikle ilgili “düşünce”lerini ise şu sözlerle ifade etti:

“Laiklik, Yahudinin oyunudur. Yahudiler laikliği hiç kabul etmedi ama dünyaya kabul ettirdiler, kendileri fedakarlık etmiyor ama milletleri kullanmak, birbirine düşürmek için sadece İslam’a değil hıristiyanlara da öyledir.”

“DİYANET’TEKİ İNANMAYAN ADAMI ERDOĞAN’A ŞİKAYET ETTİM”

Diyanet İşleri’nin gidişatından memnun olmadığını ve kendisine daha önce teşılata girmesi yönünde yapılan telkinleri geri çevirdiğini söyleyen Akşit, “Hala mı iyileşme görmüyorsunuz diyanette?” sorusuna yanıt verirken, bir şikayeti üzerine Erdoğan’la yaşadığı bir diyaloğu da aktardı:

“Hala öyle. Hala. Söyledim Tayyip Beye. Diyanet Din Kurulu Yüksek Kurulu’da cennete, cehenneme inanmayan adam var. Kabir azabına inanmayan adam var. İnancı yok. Ahmet Necdet getirmiş, biliyorsun anasının cenaze namazını kılmayan bir herif o. Birinci sınıf memurdur bu. “Bunları temizle” dedim. ‘Hoca, ikindin atıyorum, sabahleyin Danıştay geri gönderiyor, kanun var’ dedi. Başkanlık sistemini istemesinin nedenleri şimdi anlıyor musun?

“ERDOĞAN İSKENDERPAŞA’YA BAĞLIYDI”

Gerici Akşit, röportajı sırasında Tayyip Erdoğan’a övgüler düzerken, Erdoğan’ın bağlı olduğu tarikatı da açıkladı:

Tayyip Erdoğan bizim aramızda büyüdü. Ben çocuğum, o da genç o zamandan biliyorum, İskenderpaşa’ya gelirdi, oraya bağlıydı, o havada yetişti. Tayyip Bey benim kanaatim; çok iyi niyetli, vatanını milletini seven, kültürlü, kişilikli bir adam, tam bizim adamımız, ama Batı böyle şeyler istemiyor.

HAKİM ‘RAMAZAN DAYAĞI’NI SAVUNMUŞ

Gerici Akşit, 2017 yılı Ramazan ayında TV8’de sarfettiği, oruç tutmayanların dışarıda bir şey yememesi gerektiği yönündeki “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler” sözleriyle ilgili kendisine açılan davadan nasıl ceza almadan kurtulduğunu da şu sözlerle anlattı:

“Geçen Ramazan’da mazereti olsa bile sokakta orucunu yiyen yanlış dedim, ‘günah olur’ dedim, televizyoncu sordu ‘dayak yer’ dedim, 8 CHP milletvekili dava açtılar, ama bizim savcı Müslüman. ‘Savcı bey bir adam evinde zina etse?’ ‘Karışamam’, dedi. ‘Parkta zina etse?’, ‘Karışırım’ dedi. ‘Evinde içki içse?’, ‘Karışamam’ dedi. ‘Parkta nara atarak içse?’, ‘Karışırım’ dedi. TCK’nın 526.maddesi var, halkın dini, ahlaki duygularını rencide etmek suçtur, kanunda var mı? Var, dedi. İslam’da da var dedim. ‘Herkes oruç tutuyor, o çıkıyor meydanda sigara içiyor. Bu da onların duygularını rencide etmiyor mu?’ dedim. ‘Tamam’ dedi, attı imzayı.”