"Gençleri Teoman'dan değil, tecavüzlerden koruyun"

Barış Yarkadaş, "500'e yakın çocuğun hamile kalmasından rahatsız olmayanlar, Teoman konserini sakıncalı buluyor. İki yüzlü ahlakınız batsın!" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul’da düzenlenmesi planlanan “Genç Bi Şenlik” adlı eğlencenin yasaklanmasını TBMM’ye taşıdı. Yarkadaş, konserin yanı sıra Sadece Diktatör adlı oyunun neden yasaklandığını da Başbakan Binali Yıldırım’a sordu ve cevap istedi.

 

Türkiye karne tatiline de yasakla girdi. İstanbul Valiliği, Erbakan Vakfı Gençlik Kolları’nın yaptığı başvuru üzerine, aralarında Teoman, Manga, Ezhel ve Pera’nın da olduğu sanatçıların katılacağı şenliği yasakladı.

İstanbul Ülker Arena’da cumartesi günü yapılacağı duyurulan ve yaklaşık 15 bin bilet satılan şenliğin yasaklandığını duyuran CHP Milletvekili Barış Yarkadaş şöyle konuştu:

“İstanbul Valiliği, duyuruları önceden yapılan ve gerekli izinleri alınan ‘Genç Bi Şenlik’ adlı eğlenceyi keyfi olarak yasaklıyor. Yaptığımız araştırma sonucu, şenliğin iptal edilmesine Erbakan Vakfı Gençlik Kolları’nın yaptığı başvurunun yol açtığını öğrendik. Vakıf yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven’e giderek, şenliğin ‘gayri ahlaki’ olduğunu söylüyor ve engellenmesini istiyor. Ve aynı gün İstanbul Valiliği, komik ötesi bir gerekçeyle şenliğin yasaklandığını bildiriyor.”