'Gemi'nin röportajcısı Tuba Kalçık konuştu: Atlayın bu gemiden

Yandaş Sabah Gazetesi'nin ünlülerle yapılan röportajlarının mimarı Tuba Kalçık, ünlülere "Aynı gemide değiliz" diyerek tepki gösterenlere "O zaman gemiden atlayın" diye seslendi.

'Gemi'nin röportajcısı Tuba Kalçık konuştu: Atlayın bu gemiden

AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın 24 Haziran seçimlerinden bu yana bazı ünlüleri konuşturarak yürüttüğü “operasyon”da röportajları yapan isim olarak öne çıkan muhabir Tuba Kalçık, “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemine karşı çıkanlara “Atlayın o zaman gemiden” diye seslendi.

Tuba Kalçık’ın seçimlerden bu yana Bülent Ortaçgil, Teoman, Derya Köroğlu gibi isimlerle sürdürdüğü “röportaj serisi”nin son durağı oyuncu Erdal Beşikçioğlu olmuştu. Beşikçioğlu Kalçık’ın bir sorusu üzerine son dönemde ekonomik krizle birlikte düzen siyasetinin hep birlikte tutturduğu “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemini tekrar etmiş ve “‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz.” demişti.

Sabah muhabiri ise Beşikçioğlu’na ve Sabah’a gelen tepkilere gazetedeki köşesinden verdiği yanıtta “Size bir çift lafım var: Madem iktidar düşmanlığınız bu boyuta ulaştı, içiniz bu kadar karardı, nefretiniz dağı aştı… Atlayın o zaman bu gemiden… Buyurun, istediğiniz kara parçasında yaşamakta serbestsiniz.” ifadelerini kullandı.

Kalçık’ın yazısında o bölüm şöyle:

“Devletim bu vatan için ‘Öl’ dese ölürdük.” “Hepimiz aynı gemideyiz, başka Türkiye yok.” “Bankada paramı dolarda değil Türk Lirası’nda tutuyorum.”

Bu sözleri bir Yunan eleştirse anlarım ama Türkiye’de doğup büyüyen, bu topraklarda bir yerlere gelen, ev bark kuran, ekmek yiyenler böyle insafsızca eleştirince ‘Bunlar hangi ülkenin vatandaşı?’ diyorum.
Yazık…
Bu güruhun içindeki kin, nefret ve öfke, gözlerini kör etmiş durumda… İçlerindeki hazımsızlığı nasıl, nereden çıkaracaklarını bilemiyorlar. Sözde solculuk, Atatürkçülük, laiklik adı altında düpedüz yobazlık yapıyorlar.
Siyasal mücadele dedikleri şeyi, kendilerinden farklı düşüneni veya kendi doğruları gibi konuşmayanları itibarsızlaştırmak ve linç etmek sanıyorlar. Ülkesini seven herkesi faşist ilan ediyorlar.
Peki siz nesiniz?
Anti Türkiye’ci mi, anti Erdoğan’cı mı, antimilliyetçi mi, antivatansever mi?
Kendinizi nereye konumlandırıyorsunuz?
Vatanını sevmenin sağı, solu olur mu Allah aşkına?
Bana kalırsa, ancak yüreği olur- ki o da sizde yok!
Size bir çift lafım var: Madem iktidar düşmanlığınız bu boyuta ulaştı, içiniz bu kadar karardı, nefretiniz dağı aştı… Atlayın o zaman bu gemiden… Buyurun, istediğiniz kara parçasında yaşamakta serbestsiniz.”