'Gelir getirmiyor' diye seferleri iptal ettiler!

İstanbul Şehir Hatları, yeni yılla birlikte Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını açıkladı.

'Gelir getirmiyor' diye seferleri iptal ettiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Şehir Hatları, yeni yılla birlikte Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını, Anadolukavağı-Üsküdar ve Rumelikavağı-Eminönü hatlarının da kaldırılacağını açıkladı. 

İstanbul’da yaz aylarında ‘Kabataş Martı Projesi’nin başlaması üzerine Adalar-Kabataş vapur hattı iptal edilmiş, yerine Beşiktaş-Adalar vapur hattı açılmıştı. İstanbul Şehir Hatları, bugünden itibaren kış boyunca Beşiktaş-Adalar vapur hattının da yapılmayacağını duyurdu.

GELİR GETİRMİYORMUŞ

Adalar Savunması’ndan Ömer Süvari, seferlerin ‘az yolcu olması ve gelir getirmemesi’ gerekçesiyle iptal edildiğini belirterek, “Yaz aylarında milyonlarca insanı Adalar’a taşıyan ve büyük gelir elde eden Şehir Hatları işletmesi, iş kışın da Adalar’da yaşayanların ihtiyaçlarına gelince kamu çıkarı, vatandaşın ihtiyaçları gibi konuları gözardı ediyor ve ulaşım hakkını yok sayıyor” dedi.

Süvari, günde 4 kez motorlarla yapılan bu seferlerin iptal edilmesinin Adalılar açısından şaşkınlıkla karşılandığını belirterek, “Rant için, kar için, tasarruf için, kar etmediği gerekçesiyle Adalar halkının ulaşım hakkı gasp edilemez” açıklamasını yaparak kararın derhal geri çekilmesini istedi.